Roemer over Laffer

Gisteravond bij Nova (start op 35:20) doet Emile Roemer van de SP een poging ons te overtuigen dat hij wel degelijk iets van economie weet. Geen verstandige zet. Ik citeer:

Als ik dit verhaal hoor dan doet me dat een beetje denken aan een oud economisch uitgangspunt, ik geloof dat ze dat de Laffer curve noemen, en dan mag je niet hoger belasting gaan betalen dan 48% als ik het me goed herinner [?¦] Maar inmiddels is al hoe vaak gezegd dat dat vreselijk achterhaald is [?¦] door heel veel collega’s van meneer [Bas] Jacobs, alle economen die dat al heel lang gezegd hebben. Dat is een heel oud systeem ergens aan het begin van de vorige eeuw en dat is inmiddels al enorm achterhaald.

[via, met ook meer achtergrondinfo]

2 gedachten aan “Roemer over Laffer”

  1. Het was triest om te zien hoe een politicus, gesteund door het klapvee in de zaal, aantoont niets van simpele economische principes te (willen) begrijpen. De opmerking van Bas Jacobs over stapels empirisch bewijs werd weggelachen. Ook de discussie over de effecten van hogere minimumlonen was tenenkrommend. Het is duidelijk dat objectiviteit alleen gewaardeerd wordt indien dit past in het straatje van de desbetreffende politicus (zie bijv. het selectief winkelen in de CPB-cijfers). Inhoudelijk vind ik de campagne tot nu van een bedroevend laag niveau (een enkele uitzondering daargelaten).

  2. [bericht verwijderd; onze huisregels staan geen anonieme reacties toe]

Reacties zijn gesloten.