Reggae en de S&P

Kijk, daar worden wij nu blij van. Onderstaand filmpje van CNN laat de ontwikkeling van de S&P500 in 2013 horen op een reggae beat. Elke toon geeft de hoogte van de slotkoers van een dag, en aangezien Wall Street in het weekend dicht is, levert dat een aanstekelijke 5/7 maat op. Al begint het fluittoontje in december wel irritant hoog te worden.

Hier staat meer achtergrond (via @FrederiekeH)

5 gedachten aan “Reggae en de S&P”

 1. Hartstikke leuk! Even zeiken: Dit is niet een 5/7 maatsoort, gewoon 4/4. Daarnaast is het ook meer rocksteady/ska, maar dat is discutabel.

  Maar het muzikale zit hem wel in de syncoopwerking van 5 over 7 dagen. Na 4 weken heb je 7 maten gehad en is het patroon weer rond… erg creatief gevonden. Met returns ipv prijzen zou het minder mooi klinken overigens….

 2. Kijk, dat moeten we hebben, iemand die verstand heeft van finance EN muziek.

  Ik had al zo’n donkerbruin vermoeden dat dat van die 5/7 maat niet klopte, maar ach, het was te leuk om te checken.

  Kun jij effe zoiets klussen voor de AEX?

 3. Is in principe te doen… maar als ik er echt tijd in ga steken moet het wel vernieuwend zijn. Als ik dit repliceer voor de AEX zul je amper verschil horen, muv de vele feestdagen natuurlijk.

  Heb je een idee voor een bepaalde stijl? Met maandelijkse data kan je bv mooi een 12-maats bluesschema maken šŸ˜‰

 4. Ja! Een blues met de maandelijkse data van de laatste eeuw! Al zal het niet meevallen dat binnen een aanvaardbaar aantal octaven te houden. Uiteraard kun je dit platform gebruiken om het eindresultaat te publiceren.

 5. Hoewel het voor een blues misschien geschikter is om een index/aandeel te nemen dat een wat meer neergaande trend vertoont…

Reacties zijn gesloten.