Taxitarieven

Onrust in de taxibranche is al lang niet meer ongebruikelijk. Nu heeft de branche de Nederlandse staat voor de rechter gedaagd om het nieuwe tariefstelsel op te schorten. Dat nieuwe stelsel komt er op neer dat taxi’s alleen nog maar per kilometer mogen worden afgerekend, en dat er geen bedrag per minuut meer in rekening mag worden gebracht. Dat maakt de tarieven transparanter, vindt minister Peijs, en dat is goed voor de consument.

Natuurlijk hebben de taxichauffeurs dit keer gelijk. De kosten van een taxichauffeur hangen immers niet alleen af van de afstand die hij moet rijden, maar ook van de tijd die hij daarvoor nodig heeft. Als de prijs niet meer van die rijtijd mag afhangen, dan zullen ritten die relatief veel tijd kosten, domweg niet meer uitgevoerd worden. Concreet betekent dat: geen taxi’s in de spits. Taxi’s mogen door de nieuwe plannen dan wel goedkoper worden, zoals het AD zaterdag becijferde, maar als die goedkope taxi’s vervolgens niet rijden, daar heb je daar als consument vrij weinig aan. Net zo weinig als aan die transparante tarieven.

2 gedachten aan “Taxitarieven”

  1. Aha! Als tijdens de spits de taxi’s niet meer rijden, worden de files korter, en heeft mevrouw Peijs toch maar mooi haar steentje aan het fileprobleem bijgedragen.

  2. Precies! Ik heb een nog beter idee: laten we alle wegen afsluiten, dan hebben we helemaal geen files meer!

Reacties zijn gesloten.