Duitse baby’s

Eind vorige jaar voorspelden wij een babyboom in Duitsland, in verband met een verandering in de fiscale behandeling van koters. Het resultaat? Het AD meldt op last van die Welt in het eerste kwartaal een toename van 21,5% gemiddeld in de grote steden. Misschien is het verstandig als de krant eens iemand in dienst neemt die Duits spreekt, want het oorspronkelijke artikel heeft het over een uitschieter van 21,5% in Bremen, maar een veel kleinere stijging in andere steden.

Natuurlijk is het maar de vraag in hoeverre dit een permanente stijging van het geboortecijfer is: een niet onbelangrijk deel zou verklaard kunnen worden door een uitsteleffect (aanstaande ouders die nog een paar maandjes hebben gewacht om die extra kinderbijslag op te strijken) in plaats van een echte lange-termijn toename van het aantal geboorten.

4 gedachten aan “Duitse baby’s”

  1. Zou het zo kunnen zijn dat die uitschieter zelfs alleen een deel van Bremen van betreft? In het oorspronkelijke artikel heeft men het over Bremen (Nord) (en niet over Berlin (Ost) etc.).

  2. Denk het niet. Er zijn meerdere Bremens in Duitsland en dit is die ene die in het noorden ligt. Volgens mij.

  3. Is het dan niet logischer om het bundesland te vermelden? I.p.v. een vage geograpische aanduiding.

  4. Persoonlijk ben ik beter op de hoogte van windrichtingen dan deelstaten, maar goed.

    Zoals altijd geeft Wikipedia uitkomst. Je lijkt gelijk te hebben.

Reacties zijn gesloten.