Correctie anoniempje

Gisteren plaatsten we kanttekeningen bij Manpower’s anoniem solliciteren initiatief. Uit een nieuw bericht in het AD (en ook de Volkskrant) blijkt het toch anders in elkaar te zitten:

Manpower doet dit voor het eigen personeel, niet voor de bedrijven die bij het uitzendbureau aankloppen. Het gaat om vierhonderd vacatures, waarop belangstellenden anoniem kunnen reageren.

Waarvan akte. Maar nu doet zich een veel groter probleem voor. De crux zit hem natuurlijk in dat kunnen. Kansarme allochtonen zullen inderdaad graag anoniem solliciteren. Maar een kansrijke autochtoon zet natuurlijk z’n naam onder z’n brief. Gevolg: een personeelschef die een anonieme sollicitatie binnen krijgt, weet al hoe laat het is. En dus is zo’n sollicitatie nauwelijks nog anoniem te noemen. Inderdaad, Fokke en Sukke slaan de spijker op z’n kop (bedankt Pim!)

2 gedachten aan “Correctie anoniempje”

Reacties zijn gesloten.