Darwin

Vandaag is het precies 200 jaar geleden dat Charles Darwin werd geboren, het kan u haast niet ontgaan zijn. Wat dat met economie te maken heeft? The Economist van afgelopen week meldt dat bij Darwin het kwartje viel toen hij econoom Malthus las. In zijn autobiografie schrijft hij:

I happened to read for amusement Malthus on population, and being well prepared to appreciate the struggle for existence?¦it at once struck me that under these circumstances favourable variations would tend to be preserved, and unfavourable ones to be destroyed. The result of this would be the formation of new species. Here then I had at last got a theory by which to work.

Eén gedachte over “Darwin”

  1. … en lees bijvoorbeeld Nelson & Winter (1982), “An Evolutionary Theory of Economic Change” en de hele literatuur die daarop volgde om te zien hoe (sommige) economen weer beter werden van Darwin’s ideeen!

Reacties zijn gesloten.