PAM: het resultaat

Het is volbracht. De eerste eco.nomie.nl politieke aandelenmarkt is zojuist gesloten. Hoe we het hebben gedaan? Ruwweg net zo beroerd als de opiniepeilers. Novum meldt zojuist:

Uitgaande van de uitslag nadat 98,5 procent van de stemmen was geteld zat Synovate er bij de laatste peiling16 zetels, De Hond 18 zetels en TNS Nipo 24 zetels naast.

En wij? Uitgaande van de hier gisterochtend gepubliceerde eindprognose komen op een verschil van 18 zetels. Keurig in de middenmoot dus: slechter dan Synovate, beter TNS Nipo en net zo goed als De Hond.

4 gedachten aan “PAM: het resultaat”

  1. Heb je nog vergeleken met de voorpagina van de FD op 9 juni? Volgens mij zaten die het dichtste bij de einduistlag. Zij hadden een voorspelling gemaakt door alle peilingen van Synovate etc. te corrigeren voor ‘structurele bias’ – bijv. dat Wilders altijd wordt onderschat en CU altijd overschat.

  2. Valt tegen, ook de FD zit er 18 zetels naast, de voorspellingen staan nog hier. Met de PVV deden ze het veel beter, maar met CDA juist weer niet. Bovendien lijken ze de kleine partijtjes te vergeten: Als ik de cijfers in het artikel optel komen ze tot 149, wat betekent dat SGP en PvdD samen op 1 zouden staan, wat 6 betekent voor onze “overig”, een afwijking van 3.

  3. Jammer genoeg meldt het systeem alleen wat er verdiend is aan de AANWEZIGE aandelen op het moment dat de markt sloot. Er viel vooral veel te verdienen met voortdurend aankopen als de koers te laag was en verkopen als hij te hoog te stond. Door in te spelen op trend kon ik hierdoor duizenden dollars verdienen.

  4. Oh, da’s curieus, dat alleen naar de huidige positie wordt gekeken. Nog een reden om de volgende keer een ander platform te kiezen…

Reacties zijn gesloten.