Beursbericht

Inmiddels snort onze Politieke Aandelenmarkt al twee weken probleemloos voort. Er heeft zich een redelijk aantal handelaren aangemeld waarvan er behoorlijk wat op bijna dagelijkse basis actief zijn. Tijd voor een eerste tussenbalans.

In onderstaande tabel de virtuele zetelverdeling op basis van de koersen op het moment dat dit bericht de lucht in gaat, en in de rij ‘Verschil’ het verschil met precies een week geleden. Voor de volledigheid ook de laatste peilingen van de Politieke Barometer.

  VVD PvdA PVV CDA SP D66 GrnL ChrU Ov
PAM 32 23 18 20 28 14 5 5 5
Verschil – 2 + 1   + 1 + 2 – 1     – 1
PolBar 33 22 19 16 28 15 5 6 6
 

Grosso modo blijkt de PAM de peiling nog redelijk te volgen. Met een belangrijke uitzondering: het CDA. Waar die partij volgens de peiling op 16 zetels staat, geloven de handelaren op de PAM duidelijk in een wederopstanding en zetten ze de Christen-Democraten vooralsnog op 20 zetels. Vorige week stond het CDA in de peilingen zelfs op slechts 14. De peiling hobbelt dus een beetje achter de markt aan.

Het plan is om elke week rond deze tijd met een dergelijke update te komen, maar pint u ons er niet op vast. Ook zullen we onze volgertjes op Twitter verlossen van de dagelijkse koersupdate en die vervangen door een wekelijkse zetelupdate. Op deze site zijn de koersen wel dagelijks te volgen.

Uiteraard kunt u nog steeds meedoen. Het is leuk en kost niets. Volg de instructies op deze pagina.