Prijs voor Thijs!

Zojuist werd bekend gemaakt dat de Nobelprijs Economie dit jaar gaat naar Robert Aumann en Thomas Schelling. Een mooie keuze. Ze krijgen de prijs voor de speltheorie van conflictsituaties (zie de uitstekende achtergrondinformatie op de Nobel-website voor meer details). Schelling liet bijvoorbeeld zien dat het strategisch verstandig kan zijn om je eigen keuzes te beperken zodat je je ten opzichte van je tegenstander vastlegt op een bepaalde actie. Een voorbeeld? Bij elke grote ophaalbrug in Nederland staat een bordje slagbomen dalen automatisch… Afijn, de rest van het verhaal is inmiddels bekend door een eerdere post van collega Thijs.

Eén gedachte over “Prijs voor Thijs!”

  1. Ik wilde graag de volgende mensen bedanken…

    Helaas, het duurt nog een paar jaar. Wel een goede keuze trouwens, Schelling is een geweldige econoom (zie dit standaardwerk) die vrijwel nooit een formule gebruikt. Een paar jaar geleden kreeg hij in Rotterdam een eredoctoraat; er was een seminar waar ik vanwege een futiliteit niet bij kon zijn. Spijt.

Reacties zijn gesloten.