Dag van de Arbeid

Het was u misschien nog niet opgevallen, maar vandaag is het de Dag van de Arbeid. Inderdaad, de traditionele internationale feestdag van socialisten en communisten. In Nederland is er door het oprukkend kapitalisme en neo-liberalisme inmiddels nog maar weinig van te merken. Geldt dat voor heel Nederland? Nee! Een kleine nederzetting houdt moedig stand! Wie is deze instelling, hoor ik u al vragen, dit proletarische bolwerk dat zo dapper weerstand biedt tegen het oprukkend grootkapitaal en vandaag gewoon haar deuren gesloten hield? Eh, inderdaad, de Amsterdamse Effectenbeurs. Het kan soms raar lopen.

2 gedachten aan “Dag van de Arbeid”

  1. Vandaag in de Volkskrant, de reden dat de beurs dicht is: de beurzen in Duitsland, Frankrijk (ook Euronext) en VK zijn op 1 mei gesloten. (Blijkbaar lezen jullie dé andere krant.)

  2. Ik wist het. Vroeger, toen alles beter was, was de Amsterdamse Effectenbeurs nog gewoon open op 1 mei. Maar tegenwoordig, na de overname door Fransen en Duitsers, worden ook hun eigenaardige gewoontes overgenomen.

    Dat bericht in de Telegraaf was gewoon om iets linkbaars te hebben, natuurlijk. Dat u niet denkt dat wij de Krant van Wakker Nederland als belangrijkste inspiratiebron beschouwen…

Reacties zijn gesloten.