5 gedachten aan “Hoe rijk ben jij?”

  1. Zelfs met alleen je stufi als inkomen sta je in de top 15%. Amazing.
    Er wordt natuurlijk niet naar koopkracht gecorrigeerd.

  2. Helaas! Er is wel degelijk naar koopkracht gecorrigeerd. De gegevens zijn gebaseerd op deze paper van de Wereldbank. Uit de abstract:

    The paper derives world income or expenditure distribution of individuals for two years 1988 and 1993. It is the first paper to calculate world distribution for individuals based entirely on household survey data from 91 countries, and adjusted for differences in purchasing power parity between the countries.

  3. Wow, had ik niet verwacht: goed dat ze het wel gedaan hebben!
    Blijf ik me afvragen: als ik zegge E2000 verdien in Nld, dan heeft dat een andere koopkracht dan in Portugal. Daar zie ik geen optie voor op de website.

  4. Goed punt. Ik vermoed dat de makers van de website de ingevoerde euro’s volgens de huidige wisselkoers omzetten in dollars (dus geen PPP) en vervolgens dat dollarbedrag inpluggen in de inkomensverdeling in de Wereldbankpaper (die wel tot stand gekomen is op basis van PPP). Eigenlijk wordt dan dus maar half rekening gehouden met koopkrachtverschillen…

Reacties zijn gesloten.