Geef een miljoen en betaal nog een miljoen

Toch wat vreemd, die belofte van Balkenende bij de start van de Serious-Request-actie van Radio 3FM. Als u en ik samen minimaal een miljoen euro geven, dan doet de overheid daar nog eens een miljoen euro bij. Wie daar uiteindelijk voor opdraait? Tja, dat zal toch de belastingbetaler zijn. U en ik dus.

Eén gedachte over “Geef een miljoen en betaal nog een miljoen”

  1. Dit lijkt behoorlijk op hetgene dat de overheid deed tijdens de actie om de tsunami-slachtoffers te helpen. Normaal gesproken betaalt een goed doel belasting, alleen had Gerrit Zalm op tv aangekondigd dat het volledige bedrag dat aan belasting zou moeten worden betaald over de giften door het goede doel meteen terug zou worden gestort. Hierdoor konden de samenwerkende hulporganisaties nog meer geld spenderen om (nood)hulp te bieden. Tja, wie (ook) daar voor opdraait uiteindelijk: u en ik.

Reacties zijn gesloten.