Even Alphen Bellen

Alle dromen van Thijs komen uit! Wie nu de gemeente Alphen aan de Rijn belt, en na drie keer overgaan geen contact heeft, krijgt een tegoedbon van 5 euro. Thijs stelde al voor om bellers hun uurloon uit te keren voor de tijd dat ze wachten, maar voor de meeste mensen zal dit zelfs nog meer zijn.

Het is wel de vraag of de gemeente dit waar kan maken. Ik denk het niet. Mensen compenseren die oprecht de gemeente willen bereiken is één ding, maar dit geeft een prikkel om de gemeente te bellen met als enige doel om zo’n kadobon binnen te halen. En daar lijkt Alphen geen rekening mee te houden. Een gecombineerde telefoonaanval met een aantal collega’s moet genoeg zijn om een paar kadobonnen op te strijken.

De gemeente maakt zich geen zorgen, en merkt naief op:

Op dit moment handelen we 98 procent van de telefoontjes tijdig af. Dat zit dus wel goed.

2 gedachten aan “Even Alphen Bellen”

  1. Net als bij de Jumbo, als er meer dan 3 wachtenden voor je zijn dan mag je doorlopen. Zou ook met een groep te doen zijn, maar is niet gebeurd. Een junk die in de rij stond zei tegen me “Dat lukt je nooit.”

  2. Mis. Bij de Jumbo is er wel degelijk over nagedacht: “Staat u als 4e wachtende in de rij, zijn nog niet alle kassa’s open en kunt u niet aansluiten in een andere, kortere rij? Dan krijgt u van ons al uw boodschappen gratis!”. Een en ander geldt dus niet als alle kassa’s al open zijn. Een gecoordineerde actie wordt dan een stuk lastiger.

Reacties zijn gesloten.