De lucht in

Morgen vlieg ik naar de VS. Voordat wij opstijgen, zal de stewardess vragen om de mobiele telefoons uit te schakelen, dit in verband met mogelijke interferentie op de elektronica van het vliegtuig.

Grote onzin, beweert Computerworld. De echte reden is dat maatschappijen bang zijn dat de pleuris uitbreekt als iedereen mobiel gaat zitten bellen in een overvol vliegtuig. En de mobiele aanbieders zijn er niet dol op, omdat de kans groot is dat een gesprek uitvalt. Verder hebben de autoriteiten eigenlijk nooit de moeite genomen om nu echt te testen hoe groot het gevaar is, want dat kost allemaal maar geld. Ook niet onbelangrijk: als iedereen in de cabine gaat zitten bellen, dan kunnen de luchtvaartmaatschappijen niets meer verdienen aan andere mogelijkheden tot communicatie die in de toekomst wellicht uitgerold gaan worden. Piloten schijnen zelf wel gewoon hun mobieltje te gebruiken. [via]

4 gedachten over “De lucht in”

 1. Het werd weer es tijd voor digitale graffiti

  Moeten mobieltjes trouwens de hele tijd uit staan? Of alleen bij opstijgen en landen?
  Want “voor de mobiel” moesten walkmans en video camera’s enzo ook uit maar die mochten dan weer aan als je in de lucht hing. Dus helemaal onzin kan het toch niet zijn?

 2. De mobieltjes moeten altijd uitstaan. Andere elektronica alleen tijdens opstijgen en landen.

  De redenering “ze zullen het heus niet voor niets doen” vind ik persoonlijk niet bijzonder overtuigend.

 3. Ben de naam kwijt van de maatschappij, maar er is er in ieder geval één die een paar maanden terug ook zeiden dat ze het grote onzin vonden en gingen aanbieden dat mensen hun mobiele telefoon konden gebruiken.

  Vraag is hoe goed het netwerk is boven Groenland.

 4. Zolang de vliegtuigen net zo vaak veilig van A naar B komen als nu het geval is vind ik het prima als telefonie wordt aangeboden. Op één voorwaarde: dat ik de mogelijkheid krijg in een mobielvrij compartiment te zitten!

Reacties zijn gesloten.