Jaap

Jaap.nl mag niet zonder toestemming volledige advertentieteksten en foto’s overnemen van websites van makelaars, zo bepaalde de rechtbank van Alkmaar gisteren. Jammer voor alle huizenverkopers die zich tot een NVM-makelaar hebben gewend in de verwachting dat die zijn uiterste best zal doen om hun huis te verkopen. We hadden het er al eens eerder over. Directeur Tim Scholte van Jaap.nl slaat de spijker op z’n kop:

Scholte hoopt op de steun van de consument. Die moeten de makelaars onder druk zetten om hun huizen ook op Jaap.nl neerzetten. De consument heeft er volgens Jaap.nl alleen maar baat bij als zijn huis via verscheidene sites wordt aangeboden: des te groter is de kans dat het huis wordt verkocht. Daar staat tegenover dat makelaars die zijn aangesloten bij de NVM, er mogelijk voordeel bij hebben dat er geen sterke concurrent van Funda komt. Op Funda staan immers alleen de huizen die worden verkocht via NVM-makelaars.