Prinsjesdag

Geen vervelender corvee dan het behandelen van de miljoenennota op prinsjesdag. Het nieuwe beleid is eigenlijk al wel bekend en voor zover interessant hier al besproken. Het moet gek lopen als er tijdens de troonrede nieuws bijkomt. Een blik op de AEX wijst dat uit:

En inderdaad, tussen 13:00 en 13:30 gebeurt er hoegenaamd niets. Het belangrijkste, wat mij betreft, is de keuze voor een bestendig overschot en dat is goed beleid. Uiteraard wordt er vervolgens geklaagd over de lasten, maar hier geldt de regel dat wie lagere lasten wil, ook aan moet geven welke voorzieningen er dan geschrapt moeten worden.

En dan de zelfpromotie: ik heb hier een exemplaar van de miljoenennota liggen en kijk met grote tevredenheid naar het onderzoek dat de regering op pagina 17, ter ondersteuning van haar beleid, aanhaalt. Ik neem de rest van de dag vrij en ga eens rustig hoedjes kijken šŸ™‚

(ehm, nu ik nog eens verder kijk: ik verkeer in illuster gezelschap:)

bobdebouwer.png

Auteur: Thijs

Econoom. Krantenlezer. Stuurman aan wal.