Koop een voetbalclub

Vorige week vond er een unieke gebeurtenis plaats bij het bestuur van een Europese voetbalclub. Nee, dan hebben we het niet over Ajax, maar over Engelse vijfdeklasser Ebbsfleet United, voorheen bekend als Gravesend & Northfleet. De club is namelijk overgenomen door website Myfootballclub. Iedereen die 35 pond betaalt krijgt een aandeel in de club en mag meepraten over alle belangrijke beslissingen, inclusief de opstelling die elke week via internet in stemming gaan worden gebracht. De ultieme macht-voor-de-aandeelhouder dus eigenlijk, behalve dan dat iedereen niet meer dan 1 aandeel in bezit mag hebben. Inmiddels hebben meer dan 28.000 liefhebbers zich aangemeld. Volgens de BBC is dit de eerste overname van een bedrijf door een internetgemeenschap. U kunt zich nog aanmelden.

[via]