Information Overload

Wij mogen er graag melding van maken als er weer een Nederlandse econoom optreedt op radio, TV of het web, vooral als daarbij in onze ogen iets interessants dan wel zinnigs wordt gemeld. Als is het maar in onze rechter kolom. Zelfs Amerikaanse vakbroeders met een opmerkelijke mening krijgen nog wel eens een vermelding. Maar inmiddels is er geen beginnen meer aan. Stem af op een willekeurige actualiteitenrubriek en daar zit weer zo’n econoom. Op het internet circuleren inmiddels de meningen van vele tientallen topeconomen over hoe het zo ver heeft kunnen komen, en hoe het nu verder moet. Een mens heeft er al een dagtaak aan om al die meningen bij te houden. Je gaat je haast afvragen hoe we dit jaar al die vaktijdschriften nog vol gaan krijgen, nu alle economen zich volledig op de kredietcrisis lijken te hebben gestort.

Nog een rondje dan. De meest curieuze visie op het reddingsplan kwam van Greg Mankiw: mijn vriendje Ben [Bernanke] is heel slim, dus als hij er achter staat, dan is het vast een goed idee. Dit is een mooi overzicht van de ontsteltenis en de eerste reacties na het afstemmen van het reddingsplan gisteren. Willem Buiter schrijft nu ook in het Nederlands, en met name zinnige dingen over het verbod op short selling. Verder: Bas Jacobs bij Het Gesprek, alweer een tijdje geleden, en Casper de Vries bij RTL Z en bij Buitenhof. [via]. Die laatste fragmenten heb ik overigens ook nog niet bekeken. Zo af en toe moet er immers ook nog gewerkt worden.