Zwart gat

Nu de deeltjesversneller van het CERN aanstaat zijn sommige mensen bang dat de aarde verdwijnt in een zwart gat. Natuurkundigen zijn druk bezig om iedereen (inclusief de rechterlijke macht) ervan te overtuigen dat zoiets niet waarschijnlijk is.

Gelukkig hoeft het publiek zich niet druk te maken om de economen. Wij hebben tenminste een no-black-hole conditie.

Auteur: Thijs

Econoom. Krantenlezer. Stuurman aan wal.

3 gedachten aan “Zwart gat”

  1. Het enige zwarte gat waar ik me zorgen over maak is de begroting van het apparaat. Normaal gesproken ben ik heus gee tegenstander van fundamenteel onderzoek, maar een slordige 5 miljard euro om aan te tonen dat er misschien een nog wel kleiner deeltje is, vind ik persoonlijk een wat royaal prijskaartje. Daar zouden wij als economen ook tien eilanden voor kunnen afhuren om daar flink wat mensen te huisvesten en vervolgens nog allerlei interessante en volledig gecontroleerde veldexperimenten te doen. Ik noem maar iets.

  2. Mwa. Volgens mij krijg je meer spinoffs als je die vijf miljard gewoon als zakgeld aan wat wetenschappers geeft om leuk onderzoek mee te doen. En voor dat geld kunnen dat een onwaarschijnlijk aantal wetenschappers zijn.

Reacties zijn gesloten.