Meer kapotte ramen

Het kapotte raam van Bastiat is in onze kolommen al eens langsgekomen (hier en hier bijvoorbeeld). Het idee van deze 19e eeuwse Franse econoom: meer nationaal inkomen betekent niet noodzakelijk meer welvaart, want als dat het geval zou zijn dan zou het ingooien van ramen ook leiden tot meer welvaart, terwijl dat evident niet het geval is.

Hilarisch: een ramenzetter in Californie neemt de parabel wel erg letterlijk. Nu vanwege de kredietcrisis de zaken een stuk minder gaan, ging hij op eigen houtje ramen in de buurt ingooien:

Police spokesman Carl Baker [?¦] said Klenke, who was arrested Monday, had planned to contact the victims later and offer to repair the windows for a fee. "I’m sure it has something to do with the economy," Baker said. "Everybody is hurting now."

[via]