Terug naar werkspot.nl

Een aantal maanden geleden berichtten wij over werkspot.nl, u weet het vast nog wel, die website waar u uw klussen kunt aanbesteden bij de laagste inschrijver, behalve dan wanneer de website vindt dat de prijs wat al te laag is. Vorige week kwam de NMa met de uitkomsten van het vooronderzoek.

Conclusie (mijn interpretatie): Men heeft er moeite mee (“Als de site daar transparant over zou zijn dan kan een consument [?¦] zelf bepalen of hij de klus dan via een andere site of ander kanaal aanbiedt”), maar kan er niets aan doen (“er is niet gebleken dat de werkwijze van Werkspot.nl het gevolg is van afspraken tussen de deelnemende bedrijven. Daarnaast is er volop keuze voor consumenten om hun klussen aan te bieden waardoor zij erachter kunnen komen of er nog lagere aanbieders zijn.”)

Tja. Het is niet anders. Maar het blijft dubieus. Ook op de uitlegpagina of bij de veelgestelde vragen staan geen opmerkingen over een minimumprijs. Vooral omdat werkspot claimt dat de minimumprijs er is om de consument te beschermen, is dat wat vreemd. Zo’n gratis extra bescherming. die meld je toch prominent!? (dank aan Jacco)

Eén gedachte over “Terug naar werkspot.nl”

  1. Geen opmerkingen over een minimumprijs,maar de FAQ ‘Mijn bod is verwijderd, hoe kan dat’ geeft als antwoord:

    Wanneer je een bod plaatst waarvan de opdrachtgever vindt dat deze niet reëel is, kan deze het bod verwijderen zonder opgaaf van reden. De beheerders van Werkspot kunnen je bod verwijderen omdat je bod is veel te laag of veel te hoog is en zo het biedingproces verstoort. Of wanneer je een ander bod doet dan de opdrachtgever vraagt (bv. je biedt een uurprijs waar een totaalprijs wordt gevraagd).

Reacties zijn gesloten.