Gevaar

Bergwandelen is gevaarlijker dan skiën, zo meldt de Volkskrant op last van het Oostenrijks persbureau. Verrassend! Hoe zit dat!? Welnu,

Vorig jaar kwamen in de alpenrepubliek 92 mensen om het leven tijdens een wandeltocht in de bergen. Het afgelopen winterseizoen stierven 44 skiërs.

Tja. Zo lust ik er ook nog wel een paar. Op een keukentrapje staan is gevaarlijker dan zwemmen tussen piranhas, want vorig jaar kwamen meer mensen om bij een val van een keukentrapje dan door een aanval van piranhas. Naar je werk fietsen is gevaarlijker dan met een elektrische heggenschaar je keel doorzagen, want vorig jaar kwamen er meer mensen om toen ze naar hun werk fietsten dan toen ze?¦ afijn, u voelt um al. 

Het meest trieste is misschien nog wel dat een journalist zo’n bericht zomaar klakkeloos overschrijft.

2 gedachten aan “Gevaar”

  1. Zit helaas wel een kern van waarheid in. Er gaan veel meer mensen skiën dan (serieus) bergwandelen (ooit gelezen in het blad van NKBV of DAV, weet niet meer welke). Grote verschil lijkt te komen door (over)regulering van de wintersport en weinig (gelukkig niet nodig) regulering van de zomersport. Tsja, onder professionele begeleiding zwemmen tussen de haaien is dan toch veiliger dan zonder begeleiding je dakgoot schoonmaken op een ladder.

  2. Het gevaarlijkste is nog altijd het doodgewone bed: er sterven meer mensen in bed dan ergens anders.

Reacties zijn gesloten.