Begroting

Een begroting maak je als je netjes op een rijtje wilt hebben hoeveel inkomsten en uitgaven je in een bepaalde toekomstige periode verwacht, zo dacht ik altijd. Gelukkig maar, de Dikke is het daarmee eens. En als je een begrotingsoverschot hebt, dan verwacht je meer inkomsten dan uitgaven. Een begroting maken voor het verleden, dat is natuurlijk klinkklare onzin. Het verleden ken je al, dus dat hoef je niet te begroten. Maar waarom meldt de Volkskrant dan toch: “Zalm sluit 2006 af met begrotingsoverschot van 2,6 miljard“!?

Binnenkort op de sportpagina waarschijnlijk een bericht waarin de krant voorspelt dat Italie vorig jaar wereldkampioen voetbal gaat worden.

2 gedachten over “Begroting”

  1. Mwah. De cijfers over 2006 zijn nog lang niet binnen, zolang de onzekerheid over het totaal onder de streep voortduurt mag je van mij nog over een begroting spreken.

  2. Niet mee eens! Bovendien suggereert de kop “Zalm sluit 2006 af…” dat dit de laatste en finale wijziging is. Sowieso hebben kranten er een handje van om nog tot in lengte van dagen te spreken over het begrotingstekort van 200x, zelfs als 200x al hoog en breed voorbij en afgerond is. Let maar eens op. Overigens blijf ik van mening dat begroten iets is wat je voor de toekomst doet.

Reacties zijn gesloten.