Nederlandse economen op Wikipedia

Na lezing van dit bericht over Ruud Lubbers en zijn Wikipedia-lemma klikte ik natuurlijk door om het gewraakte verhaal te lezen. Onderaan de pagina staat een overzicht van de categorieën waaronder Lubbers allemaal valt. Een daarvan is Dutch Economists, en er is een lijst beschikbaar van soortgenoten.

Ik zou zeggen: ga eens kijken. Het blijkt dat Nederland maar liefst 13 economen heeft voortgebracht, waaronder krakers als Lizzy van Dorp en Christiaan Cornelissen. Iets beter staat het ervoor op de pagina in het Nederlands maar ook dit gezelschap van 41 mannen is zeker geen representatieve steekproef. (Hopelijk niet! Behalve het ontbreken van vrouwen zijn in ieder geval twee van de 41 ook nog van twijfelachtig allooi.)

Een economische analyse: iedereen die iets weet van economie zal zich verre afzijdig houden van het aanmaken en onderhouden van Wikipedia-lemma’s, een vorm van vrijwilligerswerk. Maar misschien dat een organisatie met een belang bij het beeld van economen (suggestie) iemand er eens voor kan betalen.

Auteur: Thijs

Econoom. Krantenlezer. Stuurman aan wal.

Eén gedachte over “Nederlandse economen op Wikipedia”

  1. Warempel! Die Lizzy van Dorp waar hier zo neerbuigend over wordt gedaan, is anders wel niemand minder dan E.C. van Dorp, over wiens bijdrage aan de Economische Wetenschap in het gezaghebbende Tijdschrift voor Politieke Ekonomie in 1992 nog een baanbrekend overzichtsartikel verscheen! Mede van mijn hand overigens, maar misschien was dat al duidelijk.

Reacties zijn gesloten.