Markten

Op de valreep wat mij betreft misschien wel het beste opiniestuk van 2007: Marcel Canoy in het NRC van afgelopen zaterdag over markten en sociale doelen. Citaat:

De markt is aan herwaardering toe. Niet in zijn karikaturale neoliberale jas, maar als instrument dat kan bijdragen aan oplossingen voor wezenlijke problemen. Oplossingen die wat te bieden hebben voor links én rechts. Hiervoor is allereerst nodig dat de politiek de angst voor inhoudelijke discussies ver van zich afwerpt. Voorts is politieke moed nodig om de druk van gevestigde belangen te weerstaan. Tot slot moet de intelligentsia actiever worden en de politici prikkelen als zij hun werk niet goed doen.

Via veel kunstgrepen is op de NRC-site een pdf te vinden, die nu ook hier is down te loaden.

Eén gedachte over “Markten”

Reacties zijn gesloten.