EK-koorts

Luttele uren voor de eerste wedstrijd van Oranje meld ik nog even dat we de bovenkant van de site vervangen hebben door de marktprijs EURO.08.HOLLAND van Tradesports. Dat aandeel geeft de procentuele kans weer dat Nederland over twee en een halve week met de cup in handen staat. De handel is wat dun maar de huidige 6.5 procent lijkt mij ballpark correct. De koers bij het EK-beleggen (pas op: zware sponsoring) staat op 12 procent. Dat niemand iets aan dit verschil doet geeft aan dat de markten nogal wat beperkingen kennen.

Ik hoop dat mijn buurman, als het zover is, zijn huis weer snel beige zal verfen. Tegen die tijd komt ook onze 50 gulden weer terug.

Auteur: Thijs

Econoom. Krantenlezer. Stuurman aan wal.

Eén gedachte over “EK-koorts”

  1. Aan die koersen op de Robeco-site valt weinig waarde te hechten. Als je zo’n beurs serieus wil opzetten, dan moet de belegger ook iedere euro die hij wint of verliest, meteen in zijn portemonnee voelen. Dat is het geval bij Tradesports. Bij Robeco niet; daar wint degene die aan het eind van het spel het meeste heeft, voor alle anderen maakt het geen snars uit hoeveel “geld” ze precies hebben. Dat werkt speculatief gedrag in de hand, en dus koersen die niet echt realiteitswaarde hebben.

    Het valt me nog mee dat alle koersen bij Robeco wel netjes tot 100 lijken op te tellen; bij dergelijke spellen waar speculatief bedrag wordt beloond, stijgen de koersen vaak de pan uit. Dat suggereert haast dat Robeco zelf zit te arbitreren.

Reacties zijn gesloten.