Strijd tussen centrale banken

In onze rechterkolom heeft u al zien langskomen dat de kredietcrisis ook een aantal sponsoren in de Engelse Premier League treft. De Wall Street Journal geeft nog eens een aardige extra draai aan dat verhaal.

Manchester United wordt gesponsord door AIG. Inderdaad, hetzelfde AIG dat deze week werd gered door de Amerikaanse centrale bank, in ruil voor 80% van de aandelen. De facto is de Amerikaanse centrale bank nu eigenaar van AIG en dus shirtsponsor van Manchester United.

Newcastle United wordt gesponsord door Northern Rock. Inderdaad, hetzelfde Northern Rock dat een jaar geleden werd gered door de Britse centrale bank. De facto is de Britse centrale bank nu eigenaar van Northern Rock en dus shirtsponsor van Newcastle United.

Op 9 maart spelen beide clubs tegen elkaar, in wat door de WSJ nu al wordt geafficheerd als de “Battle of the Central Banks.”

Tevens meldt de krant dat de Europese centrale bank vooralsnog geen plannen lijkt te hebben om ook een voetbalclub te gaan sponsoren.

2 gedachten aan “Strijd tussen centrale banken”

  1. Even een kleine, nauwelijks terzake doende correctie: Northern Rock staat niet op de shirts van Manchester City (dat heeft reisbureau Thomas Cook als shirtsponsor), maar op die van Newcastle United. Ik ben blij dat de FC een autoverhuurbedrijf aan de haak heeft geslagen…

Reacties zijn gesloten.