Vandaag in de pers

Kranten gaan soms wat vreemd om met economische nieuwtjes. Ik bedoel: persoonlijk lijkt het mij vrij evident dat mensen meer risico gaan nemen als ze, wanneer het misgaat, de brokken op iemand anders kunnen afschuiven. Maar voor de Volkskrant is dat nieuws.

Impliciete garantie van overheid bevordert riskant gedrag banken

kopt de krant ietwat geschokt. [dank aan Peter]

Een ander bericht dan. Wat moet je als bedrijf wanneer de ‘economische omstandigheden verzwakken’, wat dat dan ook maar precies mag betekenen? Lijkt me geen makkelijke vraag. Je prijzen verlagen misschien, zodat de klant toch nog je produkten blijft kopen, ondanks die verzwakte omstandigheden? Niet bij Philips, zo meldt het ANP in een bericht:

Philips gaat de prijzen van zijn producten verhogen om zich beter te kunnen wapenen tegen de verzwakte economische omstandigheden.

Verdere uitleg ontbreekt. Terwijl ik die hier juist WEL nodig heb.

2 gedachten aan “Vandaag in de pers”

  1. Deel van de verzwakte economische omstandigheden zijn de hogere grondstoffen- en energieprijzen. Dat is geen nieuws, daar heeft immers iedereen last van.

    Het einde van de berichtgeving is “De winstmarge moet in die periode stijgen tot 10 á 11 procent.” Als deze marge moet stijgen hebben ze blijkbaar nog niet genoeg gebruik gemaakt van hun marktmacht. 😉

  2. Da’s precies mijn punt. Het bericht suggereert dat ieder bedrijf dat het moeilijk heeft maar gewoon de prijzen moet verhogen, dan komt het vanzelf goed. Was ondernemen maar zo makkelijk…

Reacties zijn gesloten.