Veelbelovend

Elke tien jaar geeft The Economist in het kerstnummer een overzicht van de meest veelbelovende jonge economen van pakweg onder de 35 jaar. Dat begon in 1988. Het lijstje van toen is nu nog steeds indrukwekkend: Summers, Sachs, Shleifer, Krugman, Mankiw, Grossman, Alesina en Tirole. Het lijstje van 1998: Kremer, Glaeser, Mulligan, Levitt, Hoxby, Ellison, Pesendorfer, Rabin en Laibson. Toch minder indrukwekkend dan het lijstje van tien jaar eerder, als je het mij vraagt. Zulke duidelijke sterren als toen zijn er nu niet meer, beweert het artikel.

Inmiddels zijn we weer tien jaar verder, en dus kwam The Economist met weer een nieuw lijstje. Daar zijn ze: Shapiro, Fryer, Duflo, Finkelstein, Chetty, Werning, Gabaix, en Melitz. [via]

En nu we het toch over veelbelovende economen hebben: de John Bates Clark Medal, de prijs voor de beste econoom in de VS onder de 40 (zie onze eerdere berichtgeving), gaat nu elk jaar uitgereikt worden, in plaats van eens per twee jaar.

3 gedachten aan “Veelbelovend”

  1. Ik ben het met je eens dat het lijstje van 1998 er wat minder enorm indrukwekkend uitziet dan dat van 1988. Aan de andere kant: deze mensen hebben allemaal nog maar liefst 10 jaar de tijd om hun status van topeconoom verder te versterken, voordat we hen met de Summersen, Sachsen etc. van nu mogen vergelijken…

  2. Maar eigenlijk denk ik ook dat het lijstje van 1988 er in 1998 al indrukwekkender uitzag dan het lijstje van 1998 nu…

  3. Dat zou goed kunnen. Misschien zag het lijstje van 1988 er zelfs in 1988 al indrukwekkender dan het lijstje van 1998 in 1998! Twee van Krugman’s drie “Nobelprijs-artikelen” hadden in 1988 al meer dan vijf jaar roem vergaard…

Reacties zijn gesloten.