Gaten graven

Alweer een dikke week geleden, maar te leuk om te laten lopen:

De gemeente Katwijk en ondernemers gaan studenten werven om kuilen te graven. Die kuilen kunnen vervolgens door strandgasten worden gehuurd. Uit onderzoek bleek dat toeristen daar behoefte aan hebben. Een kuil gaat ongeveer 4,50 euro per dag kosten.

7 gedachten aan “Gaten graven”

  1. Even kijken: Een beetje potige student doet een 15 minuten over een kuil. 3 per uur (even bijkomen). Uurloon zal niet ver boven minimumloon liggen, 4,50 euro per uur, extra kosten e.d., totale uurkosten 9 euro. Kostprijs per kuil: 3 euro. Dan heeft de gemeente Katwijk bar weinig ruimte voor overhead (erg on-overheids). Zouden er zoveel externe opbrengsten zijn? Begrijp nu ook waarom de markt deze kans heeft laten liggen.

  2. Die studenten hoeven het daarna enkel af en toe aan te harken om de kuil weer goed te maken. Maar zouden wij echte Hollanders dan toch niet net als onze oosterburen zelf een schep meenemen?

  3. Zou jij een already-used-kuil willen huren?? Wie weet wie er in heeft gelegen! Verder wordt het strand in het hoogseizoen machinaal gereinigd, blijft weinig over van je kuil.

    Nee, dagelijks nieuw kuiltje graven.

  4. “Wie een kuil graaft voor een ander, schiet er zelf bij in.” Mijn excuses voor deze flauwiteit.

Reacties zijn gesloten.