Corrupt zootje

Krijg me daar ineens toch een enorm deja vu en ja hoor, een soortgelijk bericht is er een paar jaar geleden ook al eens uitgegaan. Maar het heeft weinig geholpen, nog maar eens proberen dus.

De Telegraaf meldt op last van Transparency International dat Nederland minder corrupt is geworden. Werkelijk? Vorig jaar was de corruptiescore 8.9, terwijl die dit jaar, eh, tja, ook 8.9 is. Hoezo is het dan minder geworden? Nou, vorig jaar stonden we daarmee wereldwijd op plaats 7, nu op op plaats 6.

Het feit dat een ander land corrupter is geworden betekent natuurlijk nog niet dat Nederland minder corrupt is geworden.

2 gedachten aan “Corrupt zootje”

  1. Ik ben me er volkomen van bewust dat het lezen van lezersreacties onder een nieuwsbericht zonde van de tijd is. Toch heb ik het gedaan, en dan is het opvallend dat er werkelijk niemand ziet dat het bericht niet klopt. Ik hoef vast niet te vermelden waar de commentaren wel over gaan.

  2. Lezersreacties zijn inderdaad weinig verheffend, behalve natuurlijk die op deze site, maar zeker niet die bij de Telegraaf. Al moet ik toegeven dat ik de suggestie dat Nederland zo hoog staat omdat “het kabinet vast de onderzoekers heeft omgekocht” heel creatief vond.

Reacties zijn gesloten.