Jong Talent

De John Bates Clark Medal, prijs voor de beste econoom in de VS onder de 40, gaat dit jaar naar Jonathan Levin. Hij doet industrial organization, vooral empirisch, en heeft ook dingen geschreven met Susan Athey, winnaar van een paar jaar geleden.

Nu we het toch over jong talent hebben: de Review of Economic Studies organiseert elk jaar een toernee waarin de wereldwijd zeven meest veelbelovende jonge promovendi op een aantal universiteiten hun beste werk presentereren. Opvallend is dat daar dit jaar een Nederlander bij zit: Peter Koudijs, gestudeerd in Utrecht en gepromoveerd in Barcelona. Zijn onderzoek klinkt spannend: zo bestudeert hij het effect van nieuws op aandelenkoersen door te kijken hoe de koersen van Britse aandelen in Amsterdam in de achttiende eeuw reageerden op de komst van postboten uit Engeland. Koudijs gaat nu naar Stanford.

Eén gedachte over “Jong Talent”

  1. Leuk – ik was vorig jaar Koudijs’ discussant toen hij het paper presenteerde op het CPB. Als ik me goed herinner promoveerde hij inderdaad in Barcelona maar woonde hij om de hoek in Leiden.

    Dat ik er toen geen stukje over geschreven heb. Het was een geweldig paper, met oude etsen van zeilboten en dat soort dingen. Hier staat een goede samenvatting van zijn verhaal.

Reacties zijn gesloten.