Outsource jezelf

Een geweldig verhaal deed deze week de ronde op het internet, zie hier. Een programmeur bij een groot Amerikaans infrastructuurbedrijf blijkt al geruime tijd zijn eigen baan (salaris: $250.000 per jaar) te hebben uitbesteed aan een Chinese programmeur in Shenyang:

Bob was paying a Chinese firm about $50,000 a year to do his work, then spent the day surfing the web, watching cat videos and updating his Facebook page.

Hoe lang dat dealtje al liep is onduidelijk, want “de log-files gaan maar een half jaar terug”. Al een behoorlijke tijd dus. Inmiddels was de baas meer dan tevreden over het geleverde werk:

Quarter after quarter, his performance review noted him as the best developer in the building.

Een en ander kwam aan het licht toen het bedrijf beveiliger Verizon inschakelde wegens verdachte activiteit op het netwerk, zie hun oorspronkelijke bericht.

De cruciale vraag is natuurlijk waarom de werkgever zelf niet op het idee is gekomen om het werk van deze programmeur uit te besteden en dus 80% te besparen. En of ze dat nu wel gaan doen.

2 gedachten aan “Outsource jezelf”

  1. Geinig! Toch ga ik er voorzichtig van uit dat het bericht wel degelijk echt is: de oorspronkelijke bron die ik link is het officiele Verizon Business Security Blog en vooralsnog lijkt het me toch niet dat die geintjes gaan uithalen. Hoewel in de reacties meer mensen het waarheidsgehalte betwijfelen.

    Hoe dan ook, blijft een mooi verhaal

    Zie ook deze reactie

Reacties zijn gesloten.