6 gedachten aan “Phillips Curve van Japan lijkt op Japan”

  1. Geweldig! Het wachten is op een paper dat een soort correlatiecoëfficiënt tussen twee twee-dimensionale figuren introduceert (zoiets bestaat vast al wel) en deze voor verschillende landen berekent. Mijn gok is dat Togo het erg goed doet zodra lange-termijn Phillips-curves aan de vorm van landen worden gerelateerd…

  2. Dan rijst de vraag hoe Chili het gaat doen, en of we eventueel ook de Australische projectie van de wereld mee moeten nemen in de analyses.

    Daarnaast, wat nu als een land een niet handige Phillips-curve-vorm heeft. Wordt het dan lucratief om oorlog te voeren?

  3. Dit onderwerp verdient duidelijk een verdere analyse. Inmiddels zijn ook Canada en Tsjechië op deze manier bekeken. Hoe zit het met Nederland?

    Dit zijn de data van het CBS. De jaargemiddelden van de werkloosheid en de inflatie van 1970 tot 2006 zien er zo uit:

    phillips curve NL

    Als we dit plaatje spiegelen, zoals ook met de data van Japan is gebeurd, en over de kaart van Nederland leggen, dan krijg je

    phillips curve NL

    Knijp de ogen samen en bedenk of dit een goede fit is. De relatie is zonder twijfel een stuk sterker als we Limburg onafhankelijk laten worden.

  4. Impliceert dit misschien dat Limburg geen deel uitmaakt van de Nederlandse economie?

  5. Daarentegen houdt de Phillips-curve weer erg goed rekening met de Nederlandse belastingvluchtelingen net over de grens bij Kalmthout en Brasschaat!

Reacties zijn gesloten.