Herhaling

Hebben we alles al gezegd op dit weblog? Het bericht dat de Somalische piraten $25 mln. eisen voor de Sirius Star brengt in ieder geval twee oude aanbevelingen in herinnering.

  1. Als je onderhandelt met één partij, nooit bedragen gaan noemen in de media. Dan weet je zeker dat je minder krijgt. (Ik zie dat meneer Knol nog steeds niet tot zaken gekomen is.)
  2. De Saoediërs moeten natuurlijk nooit betalen. Beter kunnen ze het initiatief tot een fonds voor kapings-slachtoffers nemen met het geld dat klaar staat voor de piraten.

En denk erom: ook slachtoffer van een kaping? Of van plan er een te plegen? Vraag gerust een offerte!

Auteur: Thijs

Econoom. Krantenlezer. Stuurman aan wal.

4 gedachten aan “Herhaling”

  1. Het kan aan mij liggen, maar waarom doen de Saoedis niet een tegenaanbod. Dus “Laat onze boot gaan en we bombarderen jullie haven/huizen/gezinnen niet.” Saoedi-Arabie heeft een luchtmacht en ze geven niks om mensenrechten. Dat geeft de piraten een slechte onderhandelingspositie.

  2. Om de huizen of gezinnen van die kapers te bombarderen zul je het hele land moeten plat bombarderen, dat lijkt me kostbaarder dan losgeld betalen. Geen credible threat denk ik.

  3. Er schijnt een havenstad te zijn in Somalie, waar bijna alle piraten hun thuisbasis hebben.

    Bovendien zelfs als er een kleine kans is dat je gebombardeerd wordt, zou dat er toe moeten leiden dat de piraten boten uit West-Europa gaan kapen in plaats van Saoedische.

Reacties zijn gesloten.