Clark medaille

De jaarlijkse prijs voor de beste, jonge, in Amerika werkzame, econoom (de eerste kwalificatie maakt de overige twee een stuk waarschijnlijker) is zojuist weer uitgereikt. Winnares is dit jaar Amy Finkelstein, werkzaam in de  gezondheidseconomie en met een lijst publicaties over het effect van (zorg-) verzekeringen.

Hier [pdf] staat een beschrijving van haar belangrijkste onderzoek. Finkelstein is de derde vrouw die de medaille mag ontvangen. Dat is opmerkelijk: de eerste vrouwelijke winnaar zagen we pas in 2007.

Eerdere winnaars op deze site: 2007, 2009, 2010, 2011.

Auteur: Thijs

Econoom. Krantenlezer. Stuurman aan wal.

Eén gedachte over “Clark medaille”

  1. Overigens zetten kwade tongen vraagtekens bij de onafhankelijkheid van de jury. Zo blijken zowel juryleden als prijswinnaars in grote meerderheid van MIT te komen. Met name het feit dat een van de juryleden die in 2010 de prijs toekende aan Duflo nu een kind met haar heeft doet wenkbrauwen fronsen.

Reacties zijn gesloten.