De eco.nomie.nl Politieke Aandelenmarkt 2012!

Er komen nieuwe verkiezingen aan. Hoogste tijd dus voor een nieuwe politieke aandelenmarkt. Trouwe lezertjes weten het al: met de politieke aandelenmarkt proberen we net als twee jaar geleden de uitslag van de verkiezingen te voorspellen, zoek in onze archieven voor meer info.

Iedereen mag meehandelen. Helaas gaat het niet om echt geld, maar als u doet alsof dat wel het geval is, dan is er niets aan de hand. Hier staat hoe het allemaal precies werkt. Aanmelden kan hier.

Opnieuw draaien we de markt op Inkling, maar er zijn een aantal duidelijke verbeteringen ten opzichte van de vorige keer. We gaan nu percentages in plaats van zetels voorspellen. Dat biedt namelijk de mogelijkheid dat er automatisch gearbitreerd wordt, en alle koersen altijd optellen tot 100%. Ook is het niet langer het geval dat de aankoop van een aandeel automatisch leidt tot een vaste stijging van dat aandeel, iets wat de vorige keer wel het geval was.

Nog een aantal spelregels: alleen nieuwe aanmeldingen bij Inkling mogen meedoen. Heeft u al een account bij Inkling, verwijder die dan eerst, of meld u aan met een ander email-adres. Op die manier start iedereen gelijk, met 5000 euro (een aantal handelaren van twee jaar geleden heeft op Inkling al een kapitaal van enkele miljoenen vergaard. Dat zou de markt in potentie te veel verstoren).

Het plan is om dit jaar prijzen uit te delen, maar daarvoor zoeken we nog sponsors. Sowieso zullen die prijzen dan gaan naar willekeurige deelnemers, niet automatisch naar degenen die het het beste hebben gedaan. Dit om speculatie tegen te gaan. Uiteraard houden we u regelmatig op de hoogte over de ontwikkelingen op de markt.

Meld u dus nu aan! En fijne handel!

Eén gedachte over “De eco.nomie.nl Politieke Aandelenmarkt 2012!”

  1. Overigens zijn de startkoersen die van de laatste Synovate poll, net voor de val van het kabinet.

Reacties zijn gesloten.