Geschiedenis, herhaald.

Weet u het nog? Januari dit jaar was er een opstootje rond een verzekering voor snelheidsboetes. Commotie in Den Haag, de Nederlandsche Bank startte een onderzoek en voordat er een verzekering verkocht was, was het bedrijf in kwestie alweer verdwenen. Jammer, want onze voorspelling dat zoiets nooit lang goed kan gaan bleef zo ongetest.

Enter Orfub. Nieuw bedrijf, zelfde principe. De automobilist betaalt €102 voor een jaar en kan drie boetes van rond de €85 declareren. Wie een jaar lang niet claimt, krijgt €51 terug.

Opnieuw durf ik de voorspelling aan: dit bedrijf is in no time over de kop. De no-claim korting legt dan wel iets van het risico bij de bestuurder, maar wie na één boete nog rustig aan doet is dom bezig. Dat de oprichter zijn verzekeringsproduct vergelijkt met een spaarpot doet het ergste vrezen voor het lot van zijn bedrijf.

Auteur: Thijs

Econoom. Krantenlezer. Stuurman aan wal.

Eén gedachte over “Geschiedenis, herhaald.”

  1. Volgens mij heeft die oprichter eigenlijk weinig te verliezen. Zelf hoeft hij er nauwelijks geld in te steken, zo lijkt me, dus gaat het zaakje over de kop (het bedrijf, niet de snelheidsovertreders), dan zijn de ‘verzekerden’ de pineut en niet de eigenaar… Het is nog net geen piramidespel, maar dreigt wel enigszins die kant op te gaan.

Reacties zijn gesloten.