Verwarmde terrassen, externe effecten

Is het erg dat alles in Nederland later gebeurt dan elders in de wereld? Soms wel, maar het heeft zijn voordelen. Dit initiatief van GroenLinks om verwarmde terrassen in Utrecht te verbieden (in verband met de uitstoot van broeikasgassen-nou ja) komt zo’n twee en een halve maand nadat hetzelfde geval in Engeland speelde.  Mooi, want dan hoef ik hier niet te verhalen over de inefficiëntie van een verbod vergeleken met een corrigerende Pigou-belasting: er is namelijk al een Engelsman die deze sterke argumenten in heeft zitten typen. Vertaalt u het zelf even?

Auteur: Thijs

Econoom. Krantenlezer. Stuurman aan wal.

2 gedachten aan “Verwarmde terrassen, externe effecten”

  1. Maar volgens H.W. Sinn maakt het allemaal niets uit…. Verticale aanbodscurve, hooguit prijseffecten.

    Even uitgaande van gedifferentieerde prijzen binnen en buiten (ach, waarom niet, ben econoom) zou dit betekenen dat je gasten die met kou graag warm buiten zitten extra belast (lees de rokers vanaf 01-07-08). Kom maar door met die belasting!!

Reacties zijn gesloten.