Dan Doen We Het Zelf Wel

U weet het, we zijn hier dol op voorspelmarkten. De teleurstelling was dan ook groot toen bleek dat de Volkskrant geen nieuwe Politieke Aandelenmarkt voor de aanstaande kamerverkiezingen zou gaan organiseren.

Maar niet getreurd. Dan doen we het zelf wel. Op Inkling.com kunt u nu handelen op een heuse eco.nomie.nl politieke aandelenmarkt! Natuurlijk gaat dat allemaal alleen werken als de markt voldoende liquide is, maar als al onze trouwe lezertjes zich gaan aanmelden en actief gaan handelen moet dat geen enkel probleem zijn. Doe schrijf u in en doe mee! En vertel het uw vrienden!

Hoe het werkt? Op de markt worden aandelen van politieke partijen verhandeld. De prijs van een aandeel weerspiegelt het aantal zetels dat de markt denkt dat die partij gaat halen. Meer uitleg op de markt.

Helaas zijn er wat kleine nadelen. Voorspelmarkten werken het best als er echt geld op het spel staat. Bij Inkling is dat helaas niet het geval. U gaat handelen met een budget van 5000 virtuele dollars. Doe dus gewoon alsof het om echt geld gaat.

Wat er verder te halen valt? Eh, eigenlijk niets, behalve dan het genoegen deel te mogen uitmaken van een goed functionerende efficiente markt. We zouden een prijs kunnen uitreiken voor degene die het het beste doet, maar dat is niet verstandig want werkt alleen maar bubbels in de hand. Er kan overigens ook short worden gegaan.

In de rechterkolom van deze site zullen we de koersen bij houden. Fijne handel! En klik hier om naar de markt te gaan.